A Maldív-szigetek korábban Afrika és Ausztrália között helyezkedtek el, ám a földmozgások hatására érték el jelenlegi helyüket. A szigetcsoport az Indiai-óceán szívében fekszik. Egy Maldív-szigeteki utazás már egyre gyakoribbá válik napjainkban állandó meleg éghajlata következtében. Sok család, illetve pár választja ezt az országot a kitűnő látvány, a káprázatos vízi világ és a fehér homokos tengerpart miatt nyaralási helyszínének. A Maldív-szigetek kitűnően alkalmas esküvők, illetve nászutak lebonyolítására. A lakosság nagyrészt turizmusból él, de mind emellett horgászattal és földműveléssel is foglalkoznak.

 

Programok a Maldív-szigeteken

A Maldív-szigeteken nagyon sok izgalmas programban lehet részünk, hiszen minden üdülőhelyes szigetnek van saját vízi centruma. Ezekben a komplexumokban kipróbálhatjuk snorkelinget, a búvárkodást, a szörfözést stb. A Maldív-szigeteket a szörfözők mekkájának is tartják, ezért néhány szigeten tartanak szörftanfolyamot is, ahová a világ minden részéről érkeznek tanulni vágyó turisták. Néhányan viszont a búvárkodást választják, mert nagyon látványos a sok korall és vízi élőlény, de sajnos a komolyabb merüléseket kimondottan haladó búvároknak ajánlják. A hajós szafari is egy nagyon jó módszer a kikapcsolódásra és egy jó lehetőség több gyönyörű hely megismerésére, meglátogatására.

Látványosságok a Maldív-szigeteken

Male az úszó város mintegy 5,8 km2 területű látványos főváros amelyet rengeteg épület borít és emiatt úgy néz ki mintha a vízen úszna. A látogatóinak feltétlenül megkell nézniük a kikötőket, a reggeli halpiacot, a Péntek mecsetet, a fa-kikötőt ahova az állami méltóságokat  fogadják. Szintén érdemes meglátogatni Malén a szultán parkot és a Nemzeti Múzeumot ami sok mindent elmond a szigetek kultúrájáról.

Ahova érdemes még ellátogatni az Seenu. Ez az város amely megmutatja, hogy milyen egy igazi tradicionális falu, hogy hogyan is élnek együtt és, hogy milyen az igazi Maldív élet. Ezeken kívül még sok más gyönyörű hely várja magát.

Ha felkeltették az érdeklődését ezek a fantasztikus, különböző programok és látnivalók a Maldív-szigeteken, akkor az Araamu Travel a legjobb választás számodra. Bővebb információért és foglalásért keresse fel irodánkat: (http://www.araamutravel.hu/).