A fogszabályozó kezelések célja általában a rendellenesen álló fogak szabályozása esztétikai és egészségügyi okok miatt. A tökéletes eredmény a precízen megtervezett fogszabályozó kezeléseken alapul. Az Optimum fogászatnál a fogszabályozás a kezelési tervtől a fogszabályozó utókezelésig tart, így a teljes folyamat során felügyelik a fogszabályozó kezelés eredményességét.

Felnőtt korban is lehetséges?

Szerencsére ma már nem csak gyermekkorban lehetséges a fogszabályozó kezelést elvégezni, hanem felnőtt korban is bele lehet vágni. A felnőttkori fogszabályozás egyetlen feltétele a fogágy épsége.

Milyen lépései vannak a fogszabályozó kezelésnek?

  1. Lépés – Konzultáció

Az első ingyenes konzultáció során fény derül arra, hogy a páciens miért szeretne fogszabályozó kezelést, valamint egy szájvizsgálat során felmérik a fogak jelenlegi állapotát. Ekkor egy előzetes terv készül arról, hogy milyen egyéb kezelésekre van szükség: röntgen, ritka esetben egyes fogak eltávolítása. Már az első konzultációnál egy elsődleges árajánlatot is adnak, hogy a fogszabályozó kezelés végéig milyen költségekkel kell számolni.

  1. Lépés – Személyre szabott kezelési terv elkészítése

A röntgenfelvételek, a foglenyomat vétel és a fotók, szájfotók elkészítése után kerül meghatározásra a pontos kezelési terv. Ennek a kezelési tervnek a segítségével kiválasztható a páciens számára legoptimálisabb fogszabályozó kezelés. Az Optimum fogászatnál rögzített és kivehető, fém és esztétikus fogszabályozó készülékek közül lehet választani egyéni igénynek megfelelően.

  1. Lépés – Fogszabályozó kezelés

A tényleges fogszabályozó kezelés ekkor kezdődik el. A kezelés hossza a fogszabályozó készülék típustól, és a kezelni kívánt probléma súlyosságától függően változik. A rendszeres kontroll alkalmával figyelemmel kísérik a kezelés sikerességét, valamint a szükséges állításokat elvégzik a fogszabályozó készülékeken.

  1. Lépés – Eredmény megtartása

A fogszabályozó készülék levétele után sem dőlhetünk hátra, rendkívül fontos az utókezelés az elért eredmény megőrzése érdekében, mivel főleg felnőtt korban, a fogak hajlamosak elmozdulni az új helyükről. Ilyenkor átlátszó mélyhúzott sínnel, nyelv felől rögzített ívekkel lehet eredményesebben helyben tartani a fogakat és megakadályozni az elmozdulásukat.

Ha további információra van szüksége a fogszabályozó kezelésekkel kapcsolatban, keresse fel az Optimum fogászatot ingyenes konzultációért!

2011-ben nyitották meg Dental Clinic néven Budapest 9. kerületében. Néhány éve növekvő megkeresések száma miatt úgy döntöttek, hogy megnyitják saját 2 kezelőszékes magánrendelőjüket. Így teljesen saját és a páciensek igényeinek megfelelő modern, barátságos környezetben tudják fogadni a megkereséseket.

Olvasson tovább

Ha már Ön is hallott a zöld kávéról, esetleg már próbálta is, akkor bizonyára Ön is egyetért abban, hogy a zöld kávé fogyasztása egészséges, és mindenki számára ajánlott. A zöld kávé kb. 50%-a klorogénsav, melynek fogyasztásával elkerülhető a magas vérnyomás, magas koleszterinszint vagy a magas vércukorszint kialakulása. A zöld kávé oldat vagy kapszula formájában is egyaránt hatásos, a zöld kávé kapszula 100 db-os kiszerelése nagyjából egy havi adagnak felel meg.Olvasson tovább