bpa mentes ivópohár

A műanyagok káros hatásait már talán senkinek nem kell bemutatni, és talán már az sem újdonság sokaknak, hogy a műanyag palackok milyen káros mikroműanyagokat juttanak a szervezetünkbe.

Elkezdtünk  bpa mentes ivópohár után kutatni, és ekkor szembesültünk a problémával, hogy milyen nehéz ezeket egy helyen, megfelelő választékban megtalálni az országban.

Azóta összegyűjtöttük a webshopon azokat az ellenőrzött körülmények között készült, üvegből, és egyéb bpa-mentes összetevőkből álló kulacsokat és ivópoharakat, amikhez könnyen és gyorsan bárki hozzájuthat egyetlen kattintással!

Küldetésünk ugyanis, hogy a fenntartható, organikus és persze nem utolsó sorban károsanyagmentes termékek bárki számára elérhetőek legyenek!

Mit jelent a BPA?

A BPA a biszfenol vegyi anyag rövidítése, amit műanyagok előállítása során használnak. Érdemes tudni róla, hogy könnyedén bejuthatnak a szervezetbe, és napi szintű „fogyasztása“ komoly egészségügyi kockázatot jelent főleg babák és kisgyermekek számára. 

Miért érdemes odafigyelni rá, hogy milyen összetevőket tartalmaz egy termék?

Szinte természetes, hogy kisbabánk nem vehet bármit a szájába, erre szülőként gondosan odafigyelünk. 

De mi van azokkal a termékekkel, amik a tudtunk nélkül bocsájtanak ki káros anyagokat? 

Vegyük például a legalapvetőbb termécsoportot, a cumikat és ivópoharakat. Vajon tudjuk, hogy ezek pontosan miből készültek vagy csak leemeljük a polcról a legolcsóbb, vagy a legtrendibb opciót?

Ne felejtsük el, hogy a BPA egy vegyi anyag, ami napi bevitel esetén káros hatással lehet a gyerekek fejlődő szervezetére.

Mi, a Planetinonál gondosan odafigyelünk rá, hogy webshopunkon elérhető termékeink egyike se tartalmazzon semmilyen olyan károsanyagot, ami akár babánkra, akár bolygónkra veszélyt jelent!