happysmile fogszabályozó kezelés

HappySmile fogszabályozó készülék

HappySmile fogszabályozó készülék nélkül is lehet fogszabályozó kezelést folytatni. Következő cikkünkben azt nézzük meg, hogy érdemes-e? Egyre többen választják felnőtt korban a fogszabályozó kezeléseket, mivel a legújabb technológiáknak köszönhetően rövidebb idő alatt, esztétikus megoldásokkal elérhető a kívánt eredmény. A fogszabályozó kezelés harapási rendellenességek, valamint a fogak torlódásának korrigálása esetén szükséges.

Az Optimum fogászatnál az első ingyenes konzultáció során egy általános állapotfelmérésre kerül sor, miután készül egy kezdetleges terv, amiben meghatározzuk milyen kezelés szükséges és mivel lehetséges a legjobb erményt elérni.

HappySmile fogszabályozó

Az Optimum fogászatnál rendelkezésre állnak már olyan esztétikus eszközök, amiknek köszönhetően a fogszabályozás folyamata kevésbé feltűnő, így a páciens is szabadabban mosolyoghat.

A HappySmile a fogszabályozás legújabb módja, a legjobb választás, ha más alternatívát keres a rögzített készülékek helyett. A HappySmile fogszabályozó készülék számítógéppel tervezett, sínes rendszer, amely teljesen láthatatlan, és kivehető, így sokkal kényelmesebb, mint a rögzített készülékek. Lehetőséget ad arra, hogy olyan fogszabályozó kezelésen vehessen részt a páciens, ami a mindennapi életére csak kis mértékben van hatással. Az 1mm vastagságú sínek egyénre szabottan készülnek számítógépes tervezés segítségével. A tervezés során minden fogszabályozó sínbe a két hét múlva elvárt állapotot lehet kódolni. Továbbá meghatározható, hogy melyik helyen mekkora erővel szabályozza a fogakat.

A síneket kéthetente szükséges cserélni: enyhe torlódási vagy harapási rendellenességeknél elegendő lehet akár már 8 db sín is, de a súlyosabb, összetettebb esetekben ennél többre is szükség lehet.

happysmile fogszabályozó kezelés

Milyen előnyei vannak a HappySmile fogszabályozó készülékeknek?

Kiszámítható

A számítógépes tervezésnek köszönhetően könnyen megállapítható milyen hosszú fogszabályozó kezelés szükséges, így a kezelés teljes költsége is meghatározható.

Gyors

Az egész nap viselhető sínek a fogakat sokkal rövidebb idő alatt állítják a kívánt irányba, mint a rögzített fogszabályozó készülékek.

Higiénikus módszer a HappySmile

A HappySmile fogszabályozó sín kivehető, így a készülék és a fogak is könnyebben tisztíthatók, így elkerülhető, hogy a beragadt ételmaradék fogszuvasodást okozzon.

A készülék sínei transzparensek, nem feltűnőek, így nem feszélyezik a pácienst a fogszabályozó készülék viseléskor.

A harapási rendellenességek fogszabályozó kezeléssel hatékonyan korrigálhatók, azonban nem érdemes halogatni, mivel komoly fogászati problémákat idézhet elő.