fogászati beavatkozás optimum fogászati kezelés elkezdése

Fogszabályozó kezelés elkezdése nem könnyű feladat

A fogszabályozó kezelés elkezdése mára már hétköznapi dologgá vált, gyerekek és felnőttek körében egyaránt. A kezelések célja általában a fogak normális fejlődésének biztosítása és az rendellenességek megszűntetése.

Mikor érdemes a fogszabályozó kezelés elkezdése?

Tévhit, hogy csak gyermekkorban lehet fogszabályozó készüléket használni. Természetesen a korán elkezdett kezelés a legideálisabb, de felnőtt korban is sikeresen korrigálhatók az eltérések.

Leggyakrabban felnőtteknél elvárás, hogy a fogszabályozó készülék esztétikus legyen, minél észrevehetetlenebb. A modern készülékeknek hála már szinte észrevehetetlen is lehet egy fogszabályozó kezelés, és az időtartam is lerövidülhet.

Az Optimum Fogászatnál törekszünk arra, hogy a kezelés minél hatékonyabb legyen, a lehető legrövidebb idő alatt.

fogászati beavatkozás optimum

Pitts 21 fém fogszabályozó

Ez a lágy erőkkel dolgozó önligírozó fogszabályozó a világ egyik legmodernebb fogszabályozó készülékének számít jelenleg. Már akár 9 hónap alatt kiváló eredményeket lehet elérni vele, de természetesen a fogszabályozó kezelés hossza mindig függ a fogak torlódásának mértékétől. Ez a fogszabályozó készülék kisebb erőkkel, hatékonyabb fogmozgatást tud elvégezni, emiatt a kezelési idő jelentősen rövidül. A finom mozgatás sokkal kedvezőbb biológiailag, és a fogágy is jobban reagál a változásokra. A kisebb méretű bracketeknek köszönhetően sokkal kényelmesebb a fogszabályozó viselése.

A készülék további sajátossága, hogy a fogakat összekötő ívet nem gumival vagy dróttal rögzítik, hanem önzáró bracketek és tubusok vannak a helyükön, amelyeket nyitni és zárni lehet rendeltetésszerűen.

A passzív önligírozó rendszer előnyei:

  • Foghúzás nélkül lehet alkalmazni a legtöbb esetben. Sokkal nagyobb a készülék oldalirányú tágító képessége, ezért a súlyosabb fogtorlódásokat is foghúzás nélkül lehet kezelni vele.
  • Rövidebb kezelési idő: a precíz fogmozgatás miatt a kezelési idő akár a felére is csökkenhet.
  • Komfortosabb viselet: a kisméretű bracketeknek köszönhetően a fogszabályozó készülék megszokása után sokkal komfortosabb a viselése, mint a többi rögzített készüléknek.
  • Kiváló végeredmény: a precíz technikai kialakításnak köszönhetően tökéletes végeredmény érhető el vele.
  • A higiénia sem utolsó szempont: a passzív bracketek tisztántartása sokkal könnyebb, mint a hagyományos rögzített fogszabályozóké, és így elkerülhető az esetlegesen fellépő ínygyulladás.

Az Optimum Fogászatnál az ingyenes konzultáción további információt nyújtunk a fogszabályozó típusokról, és az esetleges kezelés menetéről.