fogszabályozó kezelés

Fogszabályozó kezelés lehet könnyű is, ha akarjuk

Ha fogszabályzóra gondolunk akkor vastag fém drót által keretezett, ételmaradékokkal teli széles gyerekmosolyok lebegnek a szemünk előtt. Nem kell aggódnunk, ha esztétikailag nem a legtökéletesebb a mosolyunk,  nem kell lemondanunk a felnőttkori esztétikai vagy egészségügyi szabályozásról. Ma már a fejlett technológiának köszönhetően szinte láthatatlan módon alakíthatjuk szebbé  a mosolyunkat. Sőt akiknél egészségügyi okokból kizáró tényező a fém használata az is könnyen megtalálhatja a kedvére valót. A zafír és porcelán fogszabályozók szinte teljesen megegyeznek a fogok színével, így észrevétlenül használhatóak. A legmodernebb technológia révén  az  önligírozó fogszabályozó brackettek is elérhetőek a rendelőben, ezek áttetsző felpattintható kis talpacskák a használat során nem színeződnek el, így gondozás nélkül is tökéletes megoldást nyújtanak a kezelés során.

A fogszabályozás egy ingyenes állapotfelméréssel kezdődik, melyben egy részletes tervet kap a kedves páciens, rejtett költségek nélkül. Így nem csak az idejével, hanem a pénzével is tud tervezni.

A tökéletes eredmény a precízen megtervezett kezeléseken alapul. Az Optimum fogászatnál kényelmes, hozzáértő környezetben kivételes szakemberek segítségével kezdődik. Az esettől főggően 10-16 hónapos folyamat egészen a  fogszabályozási a kezelési tervtől a fogszabályozó utókezelésig tart, így a teljes folyamat során felügyelik az eredményességet és hatékonyságot. Külön konzultációs időpontok lehetővé teszik, hogy a páciens kiválassza a neki megfelelő típust és aztán a szakemberek a  foghoz igazítva megalkossák és felhelyezzék azt.

Felnőtt korban is lehetséges?

Szerencsére ma már nem csak gyermekkorban lehetséges a fogszabályozó kezelést elvégezni, hanem felnőtt korban is bele lehet vágni. Nem kell félni, hiszen az eredmény garantált és nem jár fájdalommal. Manapság már sok olyan esztétikus megoldás létezik ami mind színben, mind formába egyénre szabható, így nem kell ebben a fontos kérdésben kompromisszumot kötni. A felnőttkori fogszabályozás egyetlen feltétele, hogy a fogágyunk ép legyen, ha gyulladás vagy fertőzés áll fenn akkor mindenképpen először azzal a problémával forduljon az orvosához. Fontos, hogy csakis egészséges szájüregnél lehet elkezdeni a célirányos kezelés sorozatot.

Tudja meg ön is, hogyan lehet láthatatlan fogszabályozója és kerülje el a kellemetlen helyzeteket miközben varázslatossá varázsolhatja mosolyát!

Milyen lépései vannak a fogszabályozó kezelés elvégzésének?

    • Lépés – Konzultáció: Az első ingyenes konzultáció során fény derül arra, hogy a páciens miért szeretne fogszabályozó kezelést, valamint egy szájvizsgálat során felmérik a fogak jelenlegi állapotát. Ekkor egy előzetes terv készül arról, hogy milyen egyéb kezelésekre van szükség: röntgen, ritka esetben egyes fogak eltávolítása. Már az első konzultációnál egy elsődleges árajánlatot is adnak, hogy a fogszabályozó kezelés végéig milyen költségekkel kell számolni.
    • Lépés – Személyre szabott kezelési terv elkészítése: A röntgenfelvételek, a foglenyomat vétel és a fotók, szájfotók elkészítése után kerül meghatározásra a pontos kezelési terv. Ennek a kezelési tervnek a segítségével kiválasztható a páciens számára legoptimálisabb fogszabályozás. Az Optimum fogászatnál rögzített és kivehető, fém és esztétikus fogszabályozó készülékek közül lehet választani egyéni igénynek megfelelően.
    • Lépés – Fogszabályozó kezelés: A tényleges fogszabályozó kezelés ekkor kezdődik el. A kezelés hossza a fogszabályozó készülék típustól, és a kezelni kívánt probléma súlyosságától függően változik. A rendszeres kontroll alkalmával figyelemmel kísérik a kezelés sikerességét, valamint a szükséges állításokat elvégzik a fogszabályozó készülékeken.
    • Lépés – Eredmény megtartása: A fogszabályozó készülék levétele után sem dőlhetünk hátra, rendkívül fontos az utókezelés az elért eredmény megőrzése érdekében, mivel főleg felnőtt korban, a fogak hajlamosak elmozdulni az új helyükről. Ilyenkor átlátszó mélyhúzott sínnel, nyelv felől rögzített ívekkel lehet eredményesebben helyben tartani a fogakat és megakadályozni az elmozdulásukat.

Ha további információra van szüksége a fogszabályozó kezelésekkel kapcsolatban, keresse fel az Optimum fogászatot ingyenes konzultációért!