Napjainkban a fokozott monitorhasználat következtében kialakuló szemszárazságot „menedzserbetegségnek”, vagy modern kori szemszárazságnak is nevezik A probléma oka a pislogás gyakoriságának csökkenése. A számítógépet figyelve erőltetjük a szemünket, ami megzavarja a természetes pislogási reflexet, és ezzel megszakad a szemet védő könnyfilm folyamatos pótlása. Kezelésére érdemes Artelac® TripleAction tartósítószer-mentes szemcseppet alkalmazni, amivel elkerülheti a szem felesleges irritációját.

Artelac-intenzivebb-panaszok

A szemfelszín fokozott párolgása a szemszárazság leggyakoribb oka. A száraz szemmel érintett betegek csaknem 90%-a szenved hiperevaporatív jellegű szemszárazságtól. Ez olyan kellemetlen tünetekkel járhat, mint a szemszárazság, a fokozott könnyezés vagy a könnykicsorgás. Megfelelő szemcsepp kiválasztásával tartós hatást érhet el. Ennek érdekében a könnyfilm mindhárom rétegét pótolnia kell.  Erre a problémára is megoldást jelenthet Artelac® TripleAction szemcsepp alkalmazása, amely lipidet is tartalmazó komplex formulából áll. A Meibom-mirigy működési zavar szintén szemszárazságot okozhat. A módosult faggyúmirigynek tekinthető Meibom-mirigyek a szemhéj szélén találhatók, feladatuk a könnyfilm felső, olajos lipidrétegének biztosítása, amely megakadályozza a könny párolgását, és ezzel biztosítja a szemfelszín védelmét a kiszáradástól. Diszfunkció esetén a kivezető csövek elzáródnak, illetve megváltozik a mirigyváladék összetétele. A tünetek kezeléséhez először is a könnyfilm megfelelő összetételét védő lipid pótlására van szükség. A jobb eredmény érdekében érdemes Artelac® TripleAction hármas hatású szemcseppet alkalmazni!

További információkért látogasson el a http://artelac.hu/tunetek/intenzivebb-panaszok weboldalra! A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! Az Artelac® szemcseppek gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszközök.

Értékeld ezt a bejegyzést!