A raktározás ma elképzelhetetlen raklapok nélkül. Nem mondanánk, hogy fontosabb a raklap, mint az áru, de majdnem azonos jelentőségű.

Miért is? Mert legyen szó bármilyen súlyú, típusú, minőségű termékről, vagy már alapból raklapon érkezik, vagy az adott raktárban pakolják fel rá egyből.

Az ok egyszerű: csak így lehet takarékosan kihasználni a raktárak tárolási kapacitását, csak így lehet biztonságosan és gyorsan mozgatni az árut, csak így lehet megóvni a borulástól, töréstől.

Raklap vásárlás – milyen raklapok vannak?

raklap újrahasznosításAz EUR szabvány raklap a legelterjedtebb: a több színben is kapható, általában 25 kg-os darabokra 1300 kg-t lehet felpakolni. A masszív, erős raklapok ritkán sérülnek, ami fontos, mert képzeljük el, hogy megtörik valamelyik, és leborul 1000 kg-nyi üvegedény…

Korábban az egyutas raklapok nevéhez méltóan gyakorlatilag egyszer használatosak voltak. Mára ez alaposan megváltozott, ezek is teherbírók, akár egy tonnát is halmozhatnak rájuk, és hosszú életűek, akárcsak az EUR raklapok.

Raklap újrahasznosítás menete

Amikor mégis bármelyik megsérül, nem kell szemétre dobni őket. Ezeket, és egyéb fahulladékokat is gyűjtenek vállalkozások, amelyek aztán körültekintő gyártással újrahasznosítják, például raklapként. Előnyük, hogy ezek környezetkímélők, az áruk kedvező, és a minőségből sem kell engedni. Ráadásul a gyártás során a megszokottól eltérő egyedi méreteket is meg lehet adni.

Ilyen különleges raklapokat gyárt a Polgár & Polgár Kft, de többi típus is megtalálható a www.raklapborze.hu oldalon.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.