öntözőrendszer-hasznalatban-marketingreggeli.hu

Öntözőrendszer a maximális fejlődés érdekében

Okleveles öntözőrendszer tervezőként és másfél évtizedes öntözőrendszer szerelői tapasztalatom után arra a következtetésre jutottam, hogy a professzionális öntözéstechnikai márkák közül bármelyiket meg szabad vásárolni.

Hogy melyek a professzionális márkák? Nagyon könnyű felismerni őket, hiszen mindegyik amerikai cég. Lehet az a K-Rain, az Orbit, a Hunter, a Rain Bird, vagy a Toro. Ezeknek a cégeknek a termékei egyformán magas színvonalúak és habár van, amiben az egyik, és van, amiben a másik jobb, mégis kijelenthető, hogy általában véve nagyon jók.

Ezek az öntözőrendszer gyártó cégek mivel egy kontinensen versenyeztek messze elhúztak a más kontinensen fejlesztett márkák előtt, és így kialakult a professzionális mezőny. Tehát, azt tanácsolom, hogy amikor több árajánlat közül dönti el, hogy melyiket válassza, akkor e tekintetben elegendő, ha csak azt nézi meg hogy hol gyártották.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes öntözőrendszert?

A választási hangsúlyt ezek közül sokkal inkább az árajánlatot tevő cég fellépése alapján, valamint a referenciái, illetve a telepítő személy megítélése alapján helyezném. Ezek az öntözőrendszerek ugyanis elég jók ahhoz, hogy jól működjenek, ha jól vannak összeszerelve. És ez a kulcs! A szakmai alapokra helyezett minőségi összeszerelés. Ilyenre pedig csak egy dolgos, saját magát állandóan képző és felelősségteljes szakember képes. Ezt kell tudni kiválasztani. Azt, akitől azt kapjuk, amit vásároltunk.

Lehet, hogy ez furcsán hangzik, azonban könnyen érthetővé válik a dolog, ha egy kicsit jobban beleássuk magunkat. Bizony beleássuk, hiszen az öntözőrendszer alkatrészeinek a 90% a föld alá kerül és nem látszik. Nem látszik pontosan, hogy miből és hogyan lett összerakva. Ezért kell olyan szakembert választani, akiben megbízunk. Aki szimplán az öntözőrendszer árajánlat alapján dönt, illetve az ár alapján, az minél olcsóbban akarja megvenni, ezzel viszont minden egyes lealkudott fillérrel növeli a kockázatát a minőség csökkenésére.

A trehányul összerakott vagy nem minőségi anyagokból összerakott öntözőrendszer pedig rengeteg kellemetlenség, baj és kár forrása lehet. Mit szólna ahhoz, ha az öntözőrendszere nem áll le, amikor Ön éppen nyaral? Vagy nem indul el a forró kánikulában? Mind a két esetben hatalmas károk érhetik! Nem gondolom, hogy ez ésszerű kockázat néhány tízezer forint rövid ideig tartó öröméért.

Remélem sikerült nézőpontokat adnom, hogy sikeresen választhasson öntözőrendszert magának. Biztos vagyok benne, hogy jól fog dönteni!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.