Óriási probléma a mai fogyasztói társadalommal, hogy ha bárminek apró baja is történik, a gondolkodás azt diktálja, hogy dobjuk ki és vegyünk helyette újat, holott rendkívül pazarló és környezetkárosító ez a felfogás. Az elv a raklap vásárlás területén is létezik.

Ha megsérült az EUR raklap (eu raklap, euro raklap vagy MÁV raklap) vagy az egyutas raklap, szabaduljunk meg tőle, és vegyünk helyette gyorsan újat. A raklap gyártás ontja a termékeket, de a helyes körforgásnak része a raklap újrahasznosítás is. A P&P Budafok Kft. például minden, a raklap adás-vételhez kapcsolódó feladatban megoldást nyújt.

Raklap újrahasznosítás

hasznalt-raklapHa arra van szükség, már szállítja is az új raklapokat, de kellő szaktudással a kollégák képesek megjavítani az elhasználódott vagy sérült raklapokat, továbbá akár házhoz mennek azért, hogy felvásárolják a hulladékot, és újat teremtsenek a szinte semmiből. Amennyiben felkeresi a céget, egyedi ajánlatot is kérhet a raklap felvásárlásra. Az sem probléma, ha EPAL raklapja van, mert a kft. felvásárolja és visszajuttatja, továbbértékesíti a német partnere felé. Mivel a cég telephelye könnyen megközelíthető, azzal sincs gond, ha személyesen megy el a raklapokért. A raklap vásárlás Budapesten és vidéken sem volt még egyszerűbb, mint amikor a P&P Budafok Kft. a partner.