személyi kölcsön kalkulátor

Személyi kölcsönre van szüksége, de nem tudja, melyik bankhoz forduljon, és mi alapján válasszon? Tudjon meg mindent a kölcsön kiválasztásának legfontosabb mutatójáról, a THM-ről! Segítünk egyszerűvé tenni a döntést személyi kölcsön kalkulátor segítségével!

Mi is az a THM?

személyi kölcsön kalkulátor

Személyi kölcsön felvételénél számos olyan kifejezéssel találkozhatunk, amelynek pontos megértése elengedhetetlen a megfelelő kölcsön kiválasztásához. Ezen fogalmak közé tartozik a THM. A teljes hiteldíj mutató nem egyszerűen a kamat, hanem egy olyan mutatószám, amely százalékos formában mutatja meg, hogy éves szinten a tőkén felül mekkora összes költséggel kell számolnunk. Egyszerűen kifejezve tehát, minél magasabb a THM annál magasabb költségekkel kell számolnunk az adott hitelnél.

A kamat a kölcsön felmerülő költségei közül csak az egyik tételt jelenti, így a különböző a személyi kölcsönök jobb összehasonlíthatósága céljából érdemes a THM-et figyelembe venni. A THM az összes felmerülő költséget számításba veszi, így ez minden esetben magasabb lesz a kamattól. Személyi kölcsön esetében a THM része a számlavezetéssel kapcsolatos költségek, a hitelfedezeti biztosítás díja, a folyósítási díj illetve hitelbírálati díj. Mivel a THM mindent megmutat, érdemes nagyrészt ez alapján személyi hitelt választani. A lehetőségeket pedig egyszerűen megtekintheti a Hitelválasztó Portál személyi kölcsön kalkulátor segítségével.

Fontos megjegyezni azonban azt is, hogy vannak bizonyos költségek, amelyeket a THM sem foglalja magában.  Ilyennek tekinthető a késedelmi kamat vagy a futamidő hosszabbításának költsége. Ideális törlesztés esetében azonban ezek a költségek elő sem jönnek, viszont a hitelfelvétel előtt mindenképpen érdemes ezekről is alaposan tájékozódni.

Milyen személyi kölcsönt válasszunk?

A hitelfelvétel természetesen nem kockázatmentes, ezért minden esetben alapos mérlegesnek kell megelőznie a döntést. A legfontosabb annak a ténynek az átgondolása, hogy képes lesz-e a futamidő végéig fizetni a törlesztőrészletet bármilyen helyzetben. Ennek érdekében szükséges olyan futamidőt, vagyis egy olyan időperiódust választani, amely során a havi törlesztőrészlet fizetése nem jelent gondot. Természetesen minél hosszabb a futamidő, a törlesztőrészlet havonta annál kisebb lesz.

A honlapon több jelentős pénzintézet személyi kölcsön-ajánlatát találja meg az érdeklődő. A Hitelválasztón a THM szerint rendszerezik a lehetőségeket, azaz a legkedvezőbb THM-mel rendelkező személyi kölcsön található legfelül. A személyi kölcsön kalkulátor használatával pedig pillanatok alatt kiderül, hogy melyik személyi kölcsönt érdemes választani, ugyanis a kölcsön kalkulátor néhány adat segítségével megmutatja a részleteket. Mindösszesen annyit szükséges megadnia, hogy mekkora összeget hány évre akar igényelni, illetve a nettó havi jövedelme eléri-e a 250 ezer forintot. Ha ezeket beírta, a személyi kölcsön kalkulátor pillanatok alatt megmutatja az elérhető legjobb ajánlatot.

A kalkulátor megmutatja, hogy mely bank mely terméke a legkedvezőbb a megadott feltételeknek. Azonnal látható továbbá a havi törlesztőrészlet, a teljes futamidő alatt visszafizetendő összeg, valamint a THM. Ezenkívül olyan előnyökre és kedvezményekre is felhívjuk a figyelmét, amelyek szintén mérlegelés tárgyát képezhetik. Mint például, hogy melyik esetben legkisebb a törlesztőrészlet, melynél igényelhető személyi kölcsön induló díjak nélkül vagy bankváltás nélkül.

Természetesen nem árt tájékozódni a további részletekről, amely a kiválasztott bank honlapján vagy személyesen bankfiókban tehető meg. A személyi kölcsön kalkulátor segítségével lerövidítheti mindazt a hosszú folyamatot, amellyel a megfelelő kölcsön megtalálása járna. Személyre szabottan tájékozódhat minden lényeges információról és mindezt pillanatok alatt! Amennyiben a kölcsön kalkulátor javasolta lehetőséggel él, biztos lehet benne, hogy jó döntést hoz egyszerűen, felesleges körök nélkül.

Az alábbi gombra kattintva könnyedén kiszámíthatjuk kölcsönünk várható kamatait.