Személyi kölcsönre van szüksége, de nem tudja, melyik bankhoz forduljon, és mi alapján válasszon? Segítünk! A személyi kölcsön kiválasztásakor fontos mutató a THM, azaz a Teljes Hiteldíj Mutató.

Mi is az a THM?

szemelyi-kolcson-kalkulatorEz nem egyszerűen a kamat: a THM mutatja meg százalékos formában, hogy egy évre vetítve mi a hitelfelvétellel kapcsolatos minden költség (kamat, hitelbírálati díj, stb.). Igaz, a késedelmi kamatot a THM sem foglalja magában, de ha ideálisan törlesztjük a személyi kölcsönt, akkor azok a költségek elő sem jönnek, amelyek nem tartoznak bele. Mivel a THM mindent megmutat, érdemes nagyrészt ez alapján személyi hitelt választani. A lehetőségeket pedig összesíti nekünk a Hitelválasztó Portál.

Milyen személyi kölcsönt válasszunk?

A honlapon több jelentős pénzintézet személyi kölcsön-ajánlatát találja meg az érdeklődő. A Hitelválasztón a THM szerint rendszerezik a lehetőségeket, azaz a legkedvezőbb THM-mel rendelkező személyi kölcsön található legfelül. A személyi kölcsön kalkulátor használatával pedig pillanatok alatt kiderül, hogy melyik személyi kölcsönt érdemes választani, ugyanis a kölcsön kalkulátor néhány adat segítségével megmutatja a részleteket. Annyit szükséges megadni, hogy mekkora összeget hány évre akar igényelni, illetve a nettó havi jövedelme eléri-e a 250 ezer forintot. Ha ezeket beírta, a személyi kölcsön kalkulátor pillanatok alatt megmutatja az elérhető legjobb ajánlatot. Persze nem árt tájékozódni a részletekről, de amennyiben a kölcsön kalkulátor javasolta lehetőséggel él, akkor nagyon rosszul már biztosan nem jár.

Segít a kalkulátor
4.8 (95%) 4 vote[s]