Mindenki hajtott már el olyan raktárépület mellett, amelynél óriási halomba pakolva álltak a raklapok. Nem véletlen ez, hiszen a raktározás elképzelhetetlen lenne raklapok nélkül. A több száz kiló, szélsőséges esetben akár egy tonnát nyomó áru biztonságos mozgatása csak raklapok segítségével történhet. Éppen ezért olyan felkapott a raklap kereskedés, a raklap eladás piaca, hiszen mindig akad olyan, akinek új vagy használt raklapra van szüksége.

EUR vagy egyutas raklap?

A legtöbben a szigorú szabványok alapján gyártott EUR raklapot keresik, mert a három betű a jó minőség jelzőjévé vált. Az EUR raklapok rendkívül strapabírók, masszívak, könnyen szállíthatók, jól terhelhetők, és csekély az esély arra, hogy egyszer csak összetörik az áru alatt. A másik ismert típus az egyutas raklap. Régebben ez meglehetősen gyenge minőséget jelentett, de ma már jobb darabokat gyártanak belőle, ezért aztán keresett termék. Azért is, mert ez a raklap olcsóbb, mint az EUR raklap. Kedvezőbb áron juthat hozzá a raklapokhoz, amennyiben újrahasznosított darabot választ.

 Új vagy újrahasznosított raklap?

Sok cég selejtez le még használható vagy csak kisebb javítást igénylő raklapokat. Ezeket megfelelő szakember „hozza formába”, így ismét jól alkalmazható raklapokat kapunk. Nem mellékes szempont ilyenkor, hogy a pénztárcánkban is több marad, ráadásul a környezettudatosság egyre hangsúlyosabb elvének is eleget tettünk az újrahasznosított raklap vásárlásával.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.