A jeges hónapok és a tél közeledtével remek mókának tűnik a korcsolyázás. Persze manapság már nem kell a fagyos időszak beálltáig várni, ha valaki korcsolyát csatolna, de a kellemes tavaszból vagy a forró nyárból kevésbé szívesen megyünk a jégre, mint télen.

Akár egyedül, akár baráti társasággal látogatnánk el a korcsolyapályára, érdemes figyelni a műjégpálya nyitva tartására. Mivel azért még nincs túlságosan sok jégfelület idehaza, a hobbisták és a sportolók igényei miatt általában zsúfoltak a jégpályák.

Fővárosi műjégpálya – korcsolyázási lehetőségek

műjégpálya nyitvatartásA Budai Jégpálya honlapján precízen és folyamatosan frissítve tüntetik fel a korcsolyapálya nyitvatartását. Javasolják is, hogy mielőtt korcsolyázni mennénk a pályára, nézzünk rá, mert ráadásul gyakran változik az időbeosztás. A műjégpálya nyitva tartása egyébként kedvez a dolgozó felnőtteknek, hiszen aki akar, akár még a munka előtt, sőt a gyerekek még az iskolai órák kezdete előtt korcsolyázhatnak kicsit, mivel reggel hétkor nyit a műjégpálya, ráadásul éjfélig nyitva is van. Így aki inkább a napi elfoglaltságait követően, délután csatolna korcsolyát, az is egyszerűen találhat időpontot a műjégpálya nyitva tartásában. A közönség meghatározott időben korcsolyázhat, a korcsolyapálya nyitvatartása alatt azonban különböző tanfolyamok is zajlanak, kollégisták korcsolyáznak, hokiedzéseket tartanak vagy éppen iskolásokat ismertetnek meg a jeges mozgás szépségeivel.