kamion fuvararak

Mi az, ami a nemzetközi kamion fuvarozás árak alakulását befolyásolja

Nagyon sok különböző áru vesz részt a nemzetközi forgalomban és mindegyiknek más szállító eszközre van szüksége. A raklapos áruknál a nemzetközi kamion fuvar árak kedvezőbbek, mint a konténeres szállításé, mivel így nem kell külön konténert bérelni és a konténer jelentős súlya sem csökkenti a szállítható maximális hasznos össztömeget, ezért egyáltalán nem meglepő, ha a normál ponyvás kamion igénybevétele költséghatékonyabb megoldás. Persze nem minden árunál alkalmazható ponyvás kamion, mert nagyobb állványoknál, bútorlapoknál és bármilyen árunál, ami könnyen átszakíthatja a ponyvát, annál nem alkalmazható a ponyvás áruszállítás. Az ilyen vegyes és nagyobb figyelmet igénylő áruknál az ömlesztett nemzetközi fuvarozás árak érvényesek, amelyek a konténer bérlést is magukban foglalhatják, persze ezt az igényt előre jelezni kell, mert van aki kikötőből szeretné az országba behozni az áruját és ebben az esetben, már nyilván rendelkezik egy bérelt konténerrel és ilyenkor ezt szükségtelen még egyszer megtenni.

Nemzetközi viszonylatban a kamion fuvarozás árak akkor a legalacsonyabbak, ha a teljes ponyvás kamiont meg tudják tölteni áruval, a rendelkezésre álló teljes rakteret kihasználva. Ez úgy lehetséges, ha egymásra rakodható raklapos, vagy bálás, esetleg zsákos áruval tudják megtölteni. Az utóbbi két szállítmány esetében is ömlesztett nemzetközi fuvarozás az, amiről beszélünk, de minden egyéb más típusú árunál szükséges konténert használni biztonsági szempontból. A konténer abból a szempontból is előnyös lehet, hogy a benne szállított áru nehezen hozzáférhető és amennyiben megfelelően le van zárva, akkor jóval nagyobb biztonságban van, mint egy nemzetközi ponyvás kamion fuvar esetében.
Mint a címben is szerepel a tréleres szállítás is gyakran rendelt szolgáltatás. Ez különösen akkor szükséges, amikor a túlméretes szállítás külföldről Debrecenbe történik. Természetesen más úticél is választható a túlméretes szállítás végső állomásaként, gyakorlatilag Magyarország bármely pontja, ahová megfelelő minőségű és szélességű aszfaltos út vezet. Ennek értelmében nem csak Budapestre, Nyíregyházára, Miskolcra, Pécsre, Győrbe, Debrecenbe és más megyeszékhelyekre lehet szállítani mezőgazdasági gépeket, munkagépeket és más túlméretes szállítmányokat, hanem olyan kisebb településekre is, mint Oroszháza, Kunhegyes, vagy Makó. A legtöbb nemzetközi szállítmányozással foglalkozó cég, összehasonlítja az egyes fuvarozók által kínált nemzetközi kamion fuvar árak mértékét, annak érdekében, hogy kedvező ára tudjon kínálni a megrendelők számára. Ez rendkívül fontos, mert így az egyszeri megrendelők, akár állandó ügyféllé válhatnak, ami különösen a túlméretes szállítás külföldről történő megrendeléseinél előnyös hosszú távon.

Mindig érdemes több időt rászánni a végső döntés előtt és behatóbban összehasonlítani a szállítmányozókat, nem csak a kínált árak összehasonlítására koncentrálni.