Az automata öntözőrendszerek világa sem mentes a széles spektrumon elhelyezkedő minőségektől, ahogyan szinte bármilyen kereskedelmi cikkeknél a k professzionális öntözőrendszerek és van a hobbi kategória. Szerencsére e kettő között nagy űr tátong, igazából hiányzik az iparágból a közép. E két fajta minőségű öntözőrendszerek közötti különbség nagyon nagynak mondható, bár ez nem mindenhol az árában mutatkozik meg. Hazánkban is így van ez, de egy ügyesen bújtatott köntösbe burkolva. ez alatt azt értem, hogy a hobbi öntözőrendszerek általában csak bizonyos helyeken kaphatók, mint például a barkácsáruházak és más kerti hobbi üzletek. Ezeknek az üzleteknek a palettáin megtalálhatók az egységcsomagok ugyanúgy, mint a termékek külön-külön is. a bújtatottság abban áll, hogy ezeknek az egységcsomagoknak a megvásárlásával nem igen lehet profi öntözőrendszereket építeni. Nem csak azért mert a technikai színvonala alulmarad a profiétól, hanem azért is, mert nem kínál dinamikus megoldásokat. A legkisebb változáshoz már nem képes idomulni. Mire összevásárolgatjuk hozzá a megfelelő alkatrészeket, addigra pedig nem csak hogy nagyon sok pénzt fizetünk ki érte, de még az sem kizárt, hogy egy kupac fel nem használt termék is megmarad.

Automata öntözőrendszerA professzionális öntözőrendszereket jellemzően szakkereskedőknél és telepítésre szakosodott kivitelezőknél találjuk, ahol a mellé nyújtott szolgáltatás is professzionális lesz. Gyakorta egy ilyen profi berendezés profi szolgáltatással együtt nem kerül annyiba, vagy csak alig többe, mint az összevásárolt hobbipróbálkozás. És tényleg ez a helyzet! Nem egyszer sikerült már belefutnom ebbe a jelenségbe. Mindenképpen tájékozódjon, mielőtt belevág egy öntözőrendszer telepítési projektbe! Különösen abban az esetben javaslom ezt, ha saját maga részére szeretné elkészíteni kertjébe az öntözőrendszert.

 

Ahhoz, hogy valamennyire segíteni tudjak Önnek a választásban, leírom azt a közös nevezőt, aminek ismeretével talán a legkevésbé nyúlhat mellé. Ez pedig az, hogy a professzionális öntözőrendszerek hazája az USA! Ha ilyen székhelyű, ilyen gyártmányú márkával, berendezéssel találkozik, akkor abba biztos lehet legalább, hogy a minőséggel nem lesz gond! Ahhoz, hogy ténylegesen jól is sikerüljön a projekt, viszont ez kevés. Kevés, mert egy jó öntözőrendszert jól is kell összerakni! Ha a minőség és a szakértelem gyakorlattal párosul, akkor bizony tényleg jó lesz.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.