sikeres vállalkozás 2022

Egy sikeres vállalkozás sokak álma. Rengeteg összetevő segítségével lehet azonban csak létrehozni, útközben pedig rengeteg akadály fog elénk gördülni. Egy vállalkozás alappillére a stabil pénzügyi helyzet. Így cikkünkben most összeszedtünk három olyan fontos tényezőt, ami a sikeres pénzügyekhez kell.

Saját vállalkozásunk pénzügyeit igencsak szívünkön viseljük, hiszen sokszor nem csak saját és családunk megélhetősége múlik rajta, de alkalmazottaké is. E miatt kifejezetten fontos, hogy minden évnek megfelelő stratégiával kezdjünk. Íme három olyan tényező, ami segíthet a stabil pénzügyekhez.

1, Faktoring

A faktoring egy olyan lehetőség, amellyel kevés KKV él, pedig likviditásának növelése érdekében mindenképp. Számla faktorálás esetén számlánkat egy faktor cégnek állítjuk ki, akik megelőlegezik a számla jelentős részét pár órán belül. A fennmaradó résszel pedig az ügyfél általi kifizetést követően számol el a faktor cég. Tehát ez azt jelenti, hogy egy 120 napos fizetési határidővel kiállított számla összegének nagy részére kb. 24 órát kell várnunk csak a magnetfaktor.hu oldalon lévő információk alapján.

2, Pénzügyi tervezés

A pénzügyi tervezést számos cég számára elmarad, mert egy igen költséges tényező erőforrásigény szempontjából. Azonban a fáradozás megtérül, segítségével ugyanis tudjuk mérni cégünk teljesítményét. Érdemes tehát a munkaórákat beleölni és reális számokkal tervezni.

3, Fejlődés

Számos cég abba a hibába esik, hogy nagy ügyfeleire támaszkodva nem fejlődik tovább, hiszen ők így is biztosítják a túlélést. Azonban egy váratlan helyzet, szerződésbontás és máris felborulhat cégünk teljes cash flowja. Fejlődjünk szakmailag folyamatosan és keressünk új partnereket, ez által megerősítve pénzügyi stabilitásunkat.