babaváró hitel egy gyermek

babaváró hitel egy gyermekAz internetes keresések között gyakori elem a babaváró hitel vagy a babaváró feltételei, hiszen a családok, házaspárok könnyebben juthatnak az életminőséget akár jelentősen javító támogatáshoz.

Ezek kellenek a babaváróhoz

Maximum 10 millió forint támogatás, legfeljebb húsz évre, az Erste Bank például legfeljebb tíz nap alatt elbírálja az igénylést – kedvező konstrukció a babaváró hitel. A hitel fennmaradó összegét a felvételt követően születő harmadik gyereknél teljesen elengedik, és két gyermek után a visszafizetendő összeg 30 százalékától eltekintenek.

A babaváró hitel azonban egy gyermek vállalása esetén is előnyös, hiszen ebben az esetben elengedik a hitel kamatát. A babaváró hitelt már meglévő gyermek esetén is fel lehet venni, ám a kedvezmények csak a szerződéskötés után világra jövő gyermekeknél lépnek életbe.

A babaváró hitelhez ingatlanfedezetre nincs szükség, ráadásul szabad felhasználású. Elvárják viszont, hogy az igénylők házastársak legyenek, legalább 23 évesek, viszont a feleség nem töltheti be a 41. életévét. Fontos kritérium, hogy legalább az egyik házastársnak legyen legalább háromévnyi társadalombiztosítási jogosultsága, azaz tb-je. Ám akkor sem kell megijedni, ha két munkahely között eltelt némi idő (legfeljebb 30 nap), valamint a felsőoktatásban töltött évek is számítanak. A babaváró alapfeltétele a büntetlen előélet, a köztartozásmentesség és a lejárt tartozás nélküli KHR-nyilvántartás (Központi Hitelinformációs Rendszer), illetve mindkét félnél a magyarországi lakcím.