Amennyiben automata kaput szeretne felszereltetni a kertjébe, érdemes ellátogatni a www.somfy.hu honlapra, mert ott sokféle típus közül választhat, ráadásul hasznos információkkal látják el.

Az automata kapuknak két fontos típusa van: a szárnyaskapu motor és a tolókapu motor. A szárnyaskapu motornál is többfélét ismerünk: van, amelyik az oszlopba építve nem is látszik kívülről, a másik karos, a már meglévő kapuk automatizálásához, illetve létezik csavarorsós működtetésű és süllyesztett automata kapumotor is. Ez utóbbinak egyáltalán nincsenek látható részei. A tolókapu motor egyszerűbb abból a szempontból, hogy a motor sínen mozgatja a kertkaput (így értelemszerűen kiépíteni is csak oda lehet, ahová elhelyezhető sín).

Miért válasszunk automata kaput?

somfy-automata-kapuA Somfy automata kapuk előnyei, hogy automatikusan érzékelik az akadályokat, s ha így történik, rögtön leáll a motor. A zárás is automatikus, amennyiben az autó ki- vagy behajtott a kapun, magától bezár az automata kapu. Akkor sincs ok az aggodalomra, ha nincs áram, mert akkumulátorról működik. Az automata kapu részleges nyitásra is képes, megkönnyítve a gyalogos, biciklis vagy babakocsis közlekedést. Az automata kaput nem lehet erőszakosan, kézzel kinyitni, így az a betörések ellen is véd. Az automata kapu ráadásként könnyen illeszthető egy esetleges otthonautomatizálási rendszerbe.

Értékeld ezt a bejegyzést!