Napjainkban valószínűleg az talán nem kérdés, hogy ablak redőnyt használjunk-e. Sokan már a ház építésekor beletervezik a redőnyt a kialakításba, mások utólag ébrednek rá, hogy szükségük van a professzionálisabb elsötétítésre. Léteznek hagyományos, hevederrel vagy fogantyúval működő redőnyök, ám egyre nagyobb teret nyernek az automata redőnyök.

Bizony, ezek valóban elektromos redőnyök, amelyek ráadásul egyben távirányítós redőnyök is. Kétféle van belőlük: a vakolható tokos redőny, amelynek beépítéséhez meg kell bontani a falat, illetve a külső tokos motoros redőny, amelyet egyszerűen csak a nyílászáró elé szerelnek fel. A távirányítós redőny árak igencsak versenyképesek, ráadásul sok-sok előnnyel járnak.

A redőnymotor vezérlés előnyei

ablak-redony-somfy2Még ha a motor redőny utólag is kerül fel, biztosan a lehető legjobb hang- és hőszigetelést teszi lehetővé azáltal, hogy tökéletesen lehet felhúzni és leengedni. A távirányítós redőny mozgatásához nem kell bejárni a lakást, sőt még az ablakhoz sem kell odalépni, hiszen egy-két gombnyomással irányítható az egész redőnyrendszer. Az okos Somfy redőnyök növelik a biztonságot is, hiszen egyrészt nagyon nehéz őket kívülről feltolni, másrészt a jelenlét-szimuláció miatt még a tulajdonos távolléte alatt is úgy tűnhet, otthon tartózkodik valaki.

Értékeld ezt a bejegyzést!