Felújítanánk a házat, autót vennénk, korábbi adósságot váltanánk ki, vagy egyszerűen nagyobb értékű műszaki cikkre, netán kikapcsolódásra van szükségünk? Mindez csak néhány azon számtalan lehetőség közül, amelyekre a személyi kölcsönt költhetjük. Ellentétben az autókölcsönnel, az ingatlanhitellel vagy egy egyszerű áruhitellel, a személyi kölcsönt tényleg arra fordítjuk, amire csak akarjuk.

Ezt nevezik szabad felhasználásnak, azaz a személyi kölcsön nem célhoz kötött, a bank nem kontrollálja, hogy mire költjük a személyi kölcsönt. Szinte minden bank kínál személyi kölcsönt, ennek megfelelően az érdeklődő széles palettáról választhat. Azért a sokféle ajánlatok között vannak hasonlóságok, ezeket vesszük számba.

A személyi kölcsönök jellemzői

hitel-penzA személyi kölcsön összege jellemzően 100 ezer forinttól 5, 6 vagy akár 7 millió forintig terjed, a futamidő pedig 1 évtől 6-7 évig tarthat. A személyi kölcsön általában ingatlanfedezet nélkül igényelhető, a megfelelő feltételek teljesülése esetén pedig még kezesre sincs szükség. Pozitívum, hogy a személyi kölcsönöket manapság könnyen lehet igényelni, akár online is lehet folyamodni érte, és néhány nap alatt eljuthatunk az igényléstől a folyósításig. A bankok egymással versengenek az ügyfelek kegyeiért, így egyre olcsóbbak a kamatok. A személyi kölcsönök döntő többségében fix kamatozásúak, ezért kiszámítható a törlesztésük.

Értékeld ezt a bejegyzést!