Ha van egy kór, ahol a korai felismerés hihetetlenül fontos, akkor az bizony nem más, mint a rák. És annak ellenére, hogy a legtöbb ember tudja mennyire fontosak a szűrővizsgálatok, sokan mégsem veszik a fáradtságot, hogy rendesen kivizsgáltassák magukat. Ez pedig nagy hiba. Hisz az a 30-60 perc igazán nem számít soknak, ha utána ennek köszönhetően még hosszú évekig együtt lehetünk szeretteinkkel. Szerencsére azok, akik komolyan próbálják megóvni egészségüket, nagyon jó vizsgálati módszerekkel tehetik wzt. Mindközül a legprecízebb a PET-CT vizsgálat.Ez a kombinált vizsgálati módszer a Pozitron-Diagnosztika Központban is megtalálható. A CT vizsgálat ára szintén kint van az oldalon.

Tüdőszűréshez is jól használható a PET és CT vizsgálat

pet_ct_vizsgálat_áraA PET (Pozitronemissziós tomográfia) és a CT (számítógépes tomográfia) vizsgálatok kombinálásával született meg ez az új eljárás, amit csak simán PET/CT-nek szoktak rövidíteni. Lényege, hogy a PET képes már az anatómiai elváltozás előtt kimutatni, hogyha valami nincs rendben a szervezetben. Ezt úgy teszi, hogy a PET alatt az orvosok az anyagcsere folyamatokat veszik gorcsó alá. Az itt észlelt problémák már azelőtt felfedezhetőek, még mielőtt bármi fizikai elváltozás történne a testen belül. Ez lett kombinálva a rákszűrésben már addig is használt CT vizsgálattal (tüdőszűrésnél pl).

Előzzük meg a szívinfarktust!

Tudta, hogy CT vizsgálatot az onkológiához hasonlóan a kardiológiában is használjak? Nagyszerűen használható ugyanis a szívbetegségek diagnosztizálására. Ami pedig a legjobb, hogy teljesen fájdalom mentes. Így nem okoz rossz emlékeket a beteg számára. A PET és CT vizsgálat ára részletesen áttekinthető a honlapon.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.